Ελληνική Τράπεζα: Μείωση προσωπικού και κόστους μισθοδοσίας

Σημαντική εξοικονόμηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, η οποία υπολογίζεται γύρω στο 14% κατάφερε να πετύχει η Ελληνική Τράπεζα με την υλοποίηση Ειδικού Σχεδίου Πρόωρης Αφυπηρέτησης, με το οποίο επιτεύχθηκε μείωση στον αριθμό του προσωπικού της τάξης του 11%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του Ομίλου για περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, η Ελληνική Τράπεζα προχώρησε στις 19/7/2013 με την εισαγωγή Ειδικού Σχεδίου Πρόωρης Αφυπηρέτησης Προσωπικού, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 2/8/2013.

Το Ειδικό Σχέδιο, που απευθυνόταν σε όλο το μόνιμο προσωπικό του Ομίλου στην Κύπρο, είχε τη μορφή εθελούσιας εξόδου, όπως αναφέρεται.

Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου, προστίθεται, επιτεύχθηκε μείωση στον αριθμό του προσωπικού της τάξης του 11% επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, η οποία υπολογίζεται γύρω στο 14%.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η ανακοίνωση, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ροής και της ομαλής διεξαγωγής των εργασιών του Ομίλου.