Ελλείψεις και παραλείψεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας Χατζηκωστή

Στην «αμέλεια, τις ελλείψεις και τις παραλείψεις» της ανακριτικής ομάδας, η οποία ανέλαβε την εξιχνίαση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, επικεντρώθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, κατά την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, η οποία διεξάγεται στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Σήμερα, τρίτη ημέρα της τελικής του αγόρευσης, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για “πρωτάκουστη στα αστυνομικά χρονικά της Κύπρου γενναιοδωρία του κράτους να δίδει άφεση αμαρτιών σε ένα εγκληματία δολοφόνο (Φάνος Χατζηγεωργίου) και απλόχερα να του αμείβει και να δίδει ανταλλάγματα σε αυτόν και στους φίλους του, για να αποσπάσει μια κατά παραγγελία κατάθεση εναντίον της Έλενας Σκορδέλη και του αδελφού της 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη”.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κυπριανού, “υπήρξε καθυστέρηση στη διεξαγωγή έρευνας, για εντοπισμό του όπλου”, συμπληρώνοντας πως η αστυνομία “είχε πληροφορία ότι το όπλο το απέκρυψαν σε κιούγκι στο Τσέρι και δεν πήγε να το ψάξει”.
“Ο δε ισχυρισμός της Αστυνομίας ότι είχε πολλά κιούγκια στο Τσέρι και ότι θα τους έβλεπαν οι δράστες που θα έψαχναν είναι γελοιωδέστατος”, είπε.

Υποστήριξε ακόμα πως “ενώ η ανακριτική ομάδα βρήκε ένα σημαντικό ποσό σε μετρητά και μια επιταγή στο σπίτι του Κώστα Προεστού, ενός οδοκαθαριστή, ο οποίος μετά δυσκολίας μπορούσε να συντηρεί την οικογένεια του, ωστόσο ο ίδιος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς που δεν διερευνήθηκαν εις βάθος, ως προς την επιταγή του που εκδόθηκε από τον Λουκά Πιερή, messenger στο Υπουργείο Παιδείας”.

Επίσης, διερωτήθηκε γιατί δεν ερωτήθηκε η πελάτισσα του, Έλενα Σκορδέλη, κατά την ανάκριση της, εάν πράγματι αυτή πληροφόρησε τον 1ο κατηγορούμενο Ανδρέα Γρηγορίου, ως προς τις ώρες που ο Άντης Χατζηκωστής επέστρεφε το βράδυ στο σπίτι του από την εργασία του και γιατί δεν ερωτήθηκε περί του ίδιου ισχυρισμού, δηλαδή για την ώρα που επέστρεφε ο Άντης το βράδυ στο σπίτι του.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09:00, με συνέχιση της τελικής αγόρευσης του δικηγόρου της Έλενας Σκορδέλη.