Ελλάδα: Συνελήφθη ο διαβόητος κακοποιός Μακρυγιάννης

Ο Νο1 κατάδικος στην Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Ο ισοβίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης, καταδικασμένος για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες, συμπλοκές ,συνελήφθη από αστυνομικούς της ΕΚΑΜ,  σε διαμέρισμα στα περίχωρα της Αθήνας.

Είχε εξαφανιστεί στα τέλη Αυγούστου, όταν του χορηγήθηκε άδεια από τις φυλακές Λάρισας και, βεβαίως,  δεν επέστρεψε ποτέ. Το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στους κόλπους της αστυνομίας και στο Ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, για την άδεια εξόδου στον επικίνδυνο ισοβίτη, ήταν εκρηκτικό. Κανείς δεν είχε βάλει …μυαλό.

Έξι χρόνια πριν, καλοκαίρι του 2006 ο σεσημασμένος κακοποιός είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού και είχε εξαφανιστεί.

Οι αρχές των φυλακών, είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε λόγος να μη του δώσουν άδεια, καθώς «είχε άψογη συμπεριφορά…Είχαμε αντιρρήσεις από τον εισαγγελέα, όμως ο Μακρυγιάννης έδινε το λόγο της τιμής του ότι θα επιστρέψει…».

Και πράγματι, τις πρώτες τέσσερις φορές το είχε κάνει…για να πιάσει αργότερα στον ύπνο τους αστυνομικούς, που δήλωναν …εμπιστοσύνη στην εντιμότητά του.

Έξι χρόνια μετά το… πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο Μακρυγιάννης εξαφανίστηκε και πάλι μετά από αίτημα για πενθήμερη άδεια.

Στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη ο 49χρονος κακοποιός στο Περιστέρι βρέθηκε μια γυναίκα η οποία προσήχθη και ανακρίνεται. Από την ίδια περιοχή προσήχθησαν και ανακρίνονται και δυο αλλοδαποί καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις όσο καιρό αναζητούνταν ο Μακρυγιάννης.