Ελλάδα: “Λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας για τη διαθεσιμότητα

Οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βάζουν «λουκέτο» στις υπηρεσίες των δήμων.

Είναι αποφασισμένοι να μη ν εκδοθεί καμία διοικητική πράξη – σήμερα, τελευταία ημέρα για παράδοση των στοιχείων – που θα οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στη διαθεσιμότητα τους συναδέλφων τους, οι κατάλογοι με τα ονόματα των οποίων έχουν σταλεί σχεδόν σε όλους τους δήμους.

Η απόφασή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αφορά καταλήψεις των δήμων, αλλά και των ΧΥΤΑ, ενώ οι κατά τόπους σύλλογοι θα καταλήξουν στο αν τελικώς θα κλείσουν τα ΚΕΠ αλλά και τους παιδικού σταθμούς.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, πολλά δημαρχεία τελούν υπό κατάληψη. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, κάλεσε τους εργαζομένους σε 24ωρη απεργία και σε λίγη ώρα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών ,στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Από την πλευρά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαρρέουν σενάρια περί «επιστροφής της τρόικας με σκληρότερες απαιτήσεις» σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Προνοώντας, λοιπόν, φρόντισε να τονιστεί προς πάσα κατεύθυνση ότι ακόμη και αν δεν σταλούν τα στοιχεία οι υπάλληλοι που έχουν «επιλεγεί» δεν θα γλυτώσουν τη διαθεσιμότητα, στην οποία έχουν τεθεί «αυτοδικαίως» με τη δημοσίευση του νόμου.