Ελλάδα-κορωνοϊός: Τα κρούσματα σήμερα θα ξεπεράσουν τα 22.000

Μεταξύ 22.000 και 25.00 αναμένεται να είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία θα ανακοινώσει το απόγευμα της Τρίτης (18/1) ο ΕΟΔΥ. Οι σημερινοί δείκτες της πανδημίας θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμοι καθώς αύριο η Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί είτε την παράταση των μέτρων στην εστίαση είτε τη μερική χαλάρωσή τους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ πηγές του ΕΟΔΥ δήλωσαν πως κατά την πρωινή μέτρηση καταγράφονται 16.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες υπολογίζεται πως ο τελικός αριθμός των σημερινών μολύνσεων υπολογίζεται ότι θα «κλείσει» μεταξύ 22.000 και 25.000.

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18.834 νέα κρούσματα και 101 νέους θανάτους από κορονοϊό ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφτασε τους 672.

τεστ κορονοϊού
Οικονόμου: Αύριο οι αποφάσεις για την εστίαση
Σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως οι αποφάσεις για την εστίαση θα ληφθούν αύριο, Τετάρτη (19/1).

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση και χαλάρωσης του ωραρίου λειτουργίας σημείωσε πως «η επιτροπή θα σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας και θα κρίνει αν χρειάζεται παράταση των μέτρων».

Γιάννης Οικονόμου
Θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών;
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να επιβολής νέων περιορισμών στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως σε αυτή τη φάση ισχύουν τα πρόστιμα και τα μέτρα που είναι γνωστά και δεν έχουν γίνει συζητήσεις για κάτι παραπάνω.

«Εάν η επιτροπή εισηγηθεί κάτι διαφορετικό ανάλογα και με τη δυναμική εξέλιξη της πανδημίας» είπε και συμπλήρωσε «εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».