ΑΚΕΛ: Ας κάνει ένα διάλειμμα ο Συναγερμός από την προεκλογική και ας ασχοληθεί με την ακρίβεια

Ας κάνει ένα διάλειμμα ο Συναγερμός από την προεκλογική και τα εσωτερικά τους και ας ασχοληθεί με την ακρίβεια, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά

Η δήλωση

Νέες αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων παρουσιάζει το Παρατηρητήριο Τιμών της Υπηρεσίας Καταναλωτή. Αυξήσεις στο ψωμί, το αλεύρι, τα αβγά. Αυξήσεις στη ζάχαρη και τον καφέ. Στα δημητριακά. Στα λαχανικά. Αυξήσεις στο 60% των βασικών προϊόντων ενός νοικοκυριού. Η κατάσταση γίνεται κυριολεκτικά αβάστακτη και ασφυκτική για τα νοικοκυριά, για τα νέα ζευγάρια, για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους λήπτες επιδομάτων.

Ας κάνει ένα διάλειμμα ο Συναγερμός από την προεκλογική και τα εσωτερικά τους και ας ασχοληθεί με την ακρίβεια που θερίζει τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους. Βέβαια, το πρόβλημα είναι αλλού. Δεν θέλουν να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα. Δεν συναισθάνονται τι σημαίνουν αυτές οι αυξήσεις στη ζωή και στην τσέπη της μεγάλης μερίδας της κοινωνίας. Για αυτό και δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι σήμερα με την ακρίβεια, ούτε έχουν κανένα πραγματικό πλάνο για την αντιμετώπισή της.

Το ΑΚΕΛ ζητά και διεκδικεί να υψωθεί –εδώ και τώρα- κοινωνική ασπίδα προστασίας του λαού από την ακρίβεια.

  • Πρώτον. Να αποκατασταθεί πλήρως η ΑΤΑ και να επεκταθεί σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη του τόπου. Αυτό θα προστατέψει την αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας του λαού.
  • Δεύτερο. Να αναπροσαρμοστούν τα κοινωνικά επιδόματα τα οποία παραμένουν καθηλωμένα στα επίπεδα του 2014. Ο κόσμος που ζει με αυτά τα επιδόματα βρίσκεται κυριολεκτικά στην εξαθλίωση.
  • Και τρίτο. Να μειωθεί ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και να αξιοποιηθεί η δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές τους.

 

Check Also

Επιστολή ΠτΔ στον Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ και επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό

Στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για …

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 38 βαθμούς

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά …