Ελλάδα – «Κιβωτός του Κόσμου»: «Έπαιρναν δωρεές 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο -Δεν γινόταν έργο για τα παιδιά»

«Δεν γινόταν έργο προς όφελος των παιδιών. Τα χρήματα που συγκεντρώνονταν από τον κόσμο δεν πήγαιναν υπέρ των παιδιών», δήλωσε ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο κ. Σταμάτης, απαντώντας σε όσα υποστήριξαν το Σάββατο οι συνήγοροι του πατέρα Αντώνιου, καταγγέλλοντας παρανομίες σε ό,τι αφορά την «έξωση» της οικογένειας του από δομή της «Κιβωτού» στην οποία διέμεναν, είπε ότι «δεν θα έπρεπε να μένει εξρχής σε δομή για φροντίδα παιδιών μικρής ηλικίας».

Πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως μέχρι τώρα «δεν είχε γίνει έλεγχος, διότι δεν ήταν κατοικία ούτε είχε δηλωθεί ως κατοικία του πατέρα Αντωνίου ο συγκεκριμένος χώρος».

«Το παλιό ΔΣ δεν έχει πλέον κανέναν λόγο»
Απαντώντας στους δικηγόρους του πατέρα Αντωνίου, προσέθεσε πως «είναι νόμιμο το νέο ΔΣ με επικεφαλής μια επιχειρηματία, την κ. Μαρτίνου. Είναι αδιανόητο αυτό που λένε. Δεν υπήρξαν αντιδράσεις για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ούτε από την αντιπολίτευση. Το παλιό ΔΣ δεν έχει πλέον κανέναν λόγο».

«Δεν γινόταν έργο προς όφελος των παιδιών. Τα χρήματα που συγκεντρώνονταν από τον κόσμο δεν πήγαιναν υπέρ των παιδιών. Οι δωρεές δεν δίνονταν από τους πολίτες, για να μπουν τα χρήματα σε έναν λογαριασμό. Έχουν μαζευτεί εκατομμύρια ευρώ που δεν πήγαιναν υπέρ των παιδιών. Υπήρχαν δωρεές περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ των χρόνο», σημείωσε ο Γ.Γ. του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.