Ελλάδα: Άρον-άρον θα ανοίξουν την εστίαση στη 1 Φεβρουαρίου λόγω οικονομικής καταστροφής & εκλογών

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη ν’ ανοίξει άρον-άρον την εστίαση από την 1η Φεβρουαρίου, καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει τη συνέχιση του lockdown, καθώς δεν υπάρχουν λεφτά για τα επιδόματα και το χρέος έχει εκτοξευτεί.

Επιπλέον η εστίαση αποτελεί και τον «σκληρό» πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ και χωρίς αυτούς θα υποστεί μεγάλη ήττα στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές. Έτσι σπεύδει να ανοίξει τα μαγαζιά όπως-όπως αφού δεν μπορεί να δόσει επιδόματα.

Η επανεκκίνηση της εστίασης θα γίνει με πολύ συγκεκριμένους όρους ως προς τον αριθμό των πελατών (μόνο καθήμενοι), τις ονομαστικές προκρατήσεις και το ωράριο λειτουργίας.

Υπενθυμίζουμε πως τα μαγαζιά εστίασης έχουν μείνει κλειστά από τις 7 Νοεμβρίου και είναι άγνωστο πόσα από αυτά θα ανοίξουν ξανά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, έκανε λόγο για κλείσιμο έως του 50% των μαγαζιών εκτός αν υπάρξει επιδότηση με το 30% του τζίρου τους, λεφτά που όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχουν.

Θετικά για το άνοιγμα της εστίασης εκφράστηκε και η λοιμωξιολόγος Αθηνά Λινού, λέγοντας ότι η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει.

«Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολύ προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους» δήλωσε.

Ακόμα, υποστήριξε ότι «κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύτηκε το ψάρεμα και το κυνήγι».