Ελεύθερα απο το 2013 τα δίδακτρα στα ιδιωτικά

Ελεύθερη θα είναι η διαμόρφωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία από τις αρχές του 2013 μετά από σχετική εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέσα στις οδηγίες της τρόικα.

Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το “Έθνος”, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προτίθεται μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο τον Ιανουάριο να αφήσει ελεύθερη τη διαμόρφωση των τιμών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με την κατάθεση στη Βουλή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Το θέμα, αποτελούσε οδηγία της τρόικα, η οποία θεωρούσε ότι ο καθορισμός των διδάκτρων κάθε χρόνο από το αρμόδιο υπουργείο παρεμποδίζει την άσκηση επιχειρηματικότητας και της παρέμβασης στις τιμές, πράγμα που οδηγεί σε αντίθετο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα την τελευταία διετία από τα ιδιωτικά σχολεία έχουν φύγει περίπου 7.500 με 8.000 μαθητές. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν εγγραφεί στα δημόσια σχολεία.

Τα τελευταία 3 χρόνια τα δίδακτρα έχουν «παγώσει» με νομοθετικές παρεμβάσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ όπως είχε διαπιστωθεί, τα ιδιωτικά σχολεία αν και είχαν προχωρήσει σε παροχές δωρεάν υπηρεσιών, οι εκπτώσεις αυτές δεν πέρασαν στους επίσημους τιμοκαταλόγους, στις
υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.