Ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα γεννιέται…

«Θα βρείτε την πόρτα κλειστή»… Το μήνυμα από τα γραφεία της ΝΔ προς τα πρώην στελέχη του κόμματος και νυν αποχωρήσαντες από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Κανείς δεν πρόκειται να γίνει δεκτός καθώς το «διαζύγιο» με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, ήταν σκληρό με εκατέρωθεν βαρειές εκφράσεις.

Η εξέλιξη αυτή , οδηγεί στη συγκρότηση ενός νέου κεντροδεξιού σχηματισμού, με την ταμπέλα του «αντιμνημονιακού».  Ενός πολιτικού «κλώνου» του κόμματος του Πάνου Καμμένου, με πιο ξεκάθαρες θέσεις ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική του κόμματος, την παραμονή στο ευρώ και την οριοθέτηση «κόκκινων» γραμμών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι ηχηρώς αποχωρήσαντες από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» δρομολογούν ήδη τις εξελίξεις για το αύριο.

Γιάννης Μανώλης, Δημήτρης Σταμάτης και Χρήστος Ζώης έφυγαν με καταγγελίες εκκωφαντικές εναντίον του Πάνου Καμμένου.

«Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος, την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία», δήλωσε ο Χρήστος Ζώης.

Ο Γιάννης Μανώλης έφυγε “πυροβολώντας” τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων  για το περιβόητο non paper του Μαΐου. Τον κατηγόρησε ότι εκείνος ήταν τελικά που το έδωσε στον Κάρολο Παπούλια .

Ο Κώστας Μαρκόπουλος παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, λέγοντας «δεν πάει άλλο με τον Πάνο Καμμένο».

Το θολό τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αν και κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι μέχρι τότε δεν θα υπάρχουν και άλλες απώλειες. Μάλλον το αντίθετο…Η πόρτα δεν έχει κλείσει στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού… Φαίνεται ότι προς την έξοδο βρίσκονται ήδη οι βουλευτές Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ και Κολλία, Κουράκου.

Οι εξελίξεις θα επισπευσθούν με την επιστροφή του Κώστα Μαρκόπουλου από το εξωτερικό. Ο ίδιος παραμένει μέχρι στιγμής μέλος και βουλευτής του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι πληροφορίες όμως συγκλίνουν ότι θα είναι εκείνος που θα συγκεντρώσει υπό την ομπρέλα ενός νέου κεντροδεξιού σχήματος , τους αποχωρήσαντες από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.