ΕΛΑΜ: Στο ΑΚΕΛ παραμένουν κολλημένοι σε ιδεολογικές αγκυλώσεις σοβιετικών καθεστώτων

Για το ΕΛΑΜ, είναι ξεκάθαρο ότι η υποτιθέμενη ενόχληση του ΑΚΕΛ, έχει σαφέστατο στόχο να καλύψει την υπόθεση του Συνεργατισμού για την οποία έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη:

“Ο Υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο των επαφών του με ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα, επισκέφθηκε και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), το οποίο σήμερα έχει ποσοστά 5,65% και σχεδόν 2 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι αρνούνται πεισματικά να το αντιληφθούν.

Φαίνεται πως εκεί στο ΑΚΕΛ παραμένουν κολλημένοι στις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις που παραπέμπουν στις σκοτεινές εποχές των σοβιετικών καθεστώτων, όπου κάθε αντίθετη άποψη φιμωνόταν και οι αντιφρονούντες οδηγούνταν στα γνωστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, γκουλάγκ.

Θα πρέπει όμως να εκφράσουμε και τον έντονο προβληματισμό μας, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του κ. Χαμπιαούρη, ότι «έχει τις ίδιες αξίες και αρχές», ως απάντηση στις δηλώσεις του Πρόεδρου του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστου, ότι θα πρέπει να καλλιεργούμε στους μαθητές τις Ελληνορθόδοξες αρχές και αξίες. Όταν κάποιοι δηλώνουν θιγμένοι για τις ελληνορθόδοξες αρχές και αξίες, θα ήταν ικανοποιημένοι αν καλλιεργούσαμε τουρκομουσουλμανικές; Είναι πραγματικά απορίας άξιον.

Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ξεκάθαρο ότι η υποτιθέμενη ενόχληση του ΑΚΕΛ, έχει σαφέστατο στόχο να καλύψει την υπόθεση του Συνεργατισμού για την οποία έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, μέσω της δημιουργίας μιας άλλης είδησης που θα την επισκιάσει.”