Βρισκόμαστε στη «χρυσή εποχή» του χρυσού…

Οι ταύροι στις αγοραπωλησίες του χρυσού βρίσκουν στις προσφορές του 2018, πολλούς λόγους να είναι χαρούμενοι. Η ραγδαία άνοδος ολοκληρώνει ένα τρίτο τρίμηνο με κέρδος, ένα κατόρθωμα που δεν έχει συμβεί ξανά, μετά από το 2011. Οι επενδύσεις κεφαλαίων είναι οι υψηλότερες της τελευταίας πενταετίας, και η μεγάλη ζήτηση μπορεί να ενισχυθεί περισσότερο, καθώς τα γεράκια της εξωτερικής πολιτικής αυξάνουν την επιροοή τους στην Ουάσινγκτον.

Τα επίπεδα διαπραγμάτευσης ήταν σταθερά στα $ 1.323,92 στις 7:54 μ.μ. στο Λονδίνο, αυξημένα κατά 1,6% αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με τη γενική ανασκόπηση των τιμών, που κάνει το Bloomberg. Αυτό αποτελεί συνέχεια της παρόμοιας αύξησης κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους και το 3,1% που ανέβηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2017, με την άνοδο να έρχεται ακόμη και όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει «τραβήξει τη σκανδάλη» στα επιτόκια των ΗΠΑ.

Η άνοδος του χρυσού φέτος έχει φτάσει στο απόγειο, καθώς η διοίκηση του Προέδρου Donald Trump επιλέγει μια σειρά εμπορικών τριβών (δασμοί) με φίλους και εχθρούς και οι επενδυτές ανησυχούν για τις ταραχές της αγοράς μετοχών που ξεκίνησαν στη Wall Street και επαναλάμβαναν σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, αν και οι γεωπολιτικές εντάσεις ενδέχεται να χαλαρώσουν στην Κορέα, η εκ μέρους του Trump επιλογή του John Bolton ως νέου συμβούλου για την εθνική ασφάλεια ώθησε την κερδοσκοπία μιας δυνητικά δυσκολότερης γραμμής εναντίον του Ιράν, σπρώχνοντας προς τα πάνω τόσο το χρυσό όσο και το αργό πετρέλαιο κατά το επόμενο τρίμηνο.