ΕΛΑΜ: Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο με ενιαίο κράτος

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γεάδης Γεάδη μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, επανέλαβε τη θέση ότι το ΕΛΑΜ αντιτάσσεται στη λύση ομοσπονδίας.

Ανέφερε ότι το Κίνημα έχει καταθέσει πρόταση για ενιαίο κράτος γιατί μόνο έτσι, σημείωσε, θα μπορεί να λυθεί το Κυπριακό. Αν πάρουμε παράδειγμα, πρόσθεσε, από τα διάφορα ομοσπονδιακά κράτη, βλέπουμε ότι όπου υπήρχε ομοσπονδία βασισμένη σε εθνοτικές ή άλλες ακόμη και γλωσσικές διαφορές, κατέρρευσε.

Ανέφερε πως το κόμμα του ήταν από την αρχή αντίθετο σε συνομιλίες εκτός Κύπρου και πρόσθεσε ότι κάποια μέλη του Εθνικού εξέφρασαν αντιδράσεις γιατί να μην συνοδεύσουν τον ΠτΔ. Ο κ. Γεάδη χαρακτήρισε παράλογο το γεγονός αυτό, καθώς, είπε, πριν λίγες μέρες αντιδρούσαν στο να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη στο εξωτερικό και σήμερα θέλουν να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο.

Επανέλαβε ότι το ΕΛΑΜ διαφωνεί με το υπάρχον πλαίσιο της διζωνικής, δικονοτικής ομοσπονδίας και ότι η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για ισότητα και συγκλίσεις θα φέρει τις μεγαλύτερες ανισότητες και θα προκαλέσει ένα συγκρουσιακό πεδίο με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οποιαδήποτε λύση, αφού το πλαίσιο στο οποίο συζητούμε είναι μη βιώσιμο.