ΕΛΑΜ: Μας ανησυχεί η πολιτική της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά επιδόματα

 Μας ανησυχεί η πολιτική της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, ανέφερε σε γραπτές δηλώσεις του ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννη για την επιτροπή εργασίας.

Συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή Εργασίας το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων για την παροχή επιδόματος φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία καθώς και για το επίδομα φροντίδας.

Θεωρούμε ότι αυτή η ομάδα των συμπατριωτών μας είναι η πλέον ευάλωτη της κοινωνίας μας και το κράτος οφείλει να είναι αρωγός στην ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Από την δική μας πλευρά καταθέσαμε μια σειρά ερωτήσεων στους εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας και ζητήσαμε όπως βρεθεί τρόπος να επισπευσθούν οι διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης των εν λόγω επιδομάτων.

Είναι αδιανόητο συμπολίτες μας με μόνιμη αναπηρία ή ακόμη και τετραπληγικοί να υποβάλλονται στο βάσανο και στη διαδικασία των ετήσιων επανεξετάσεων από ιατροσυμβούλια. Εξάλλου είναι πολλές οι περιπτώσεις που αποκόπτεται το σχετικό επίδομα χωρίς επαρκή αιτιολογία ή εντελώς άδικα.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι η πολιτική του Υπουργείου Εργασίας και κατ’ επέκταση της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά επιδόματα πλήττει καθημερινά την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων. Κάτι που παρατηρείται και για τα επιδόματα ασθενείας, ανεργίας και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.