ΕΛΑΜ: Ευθύνες έχουν όλα τα κόμματα για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού

Ευθύνες έχουν όλα τα κόμματα για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού, αναφέρει το ΕΛΑΜ και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τήρησε αποχή στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  σεβόμενο το σύνολο του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, κατέθεσε πρόταση για έγκριση απόφασης της Βουλής, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό Οικονομικών, όσο και στα τέσσερα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ).

Η πρόταση του Κινήματός μας ερχόταν σε αντιδιαστολή με τις υπόλοιπες ημιτελείς προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τα υπόλοιπα κόμματα, όπου γινόταν επιλεκτική επίρριψη ευθυνών. Για τον λόγο αυτό, το Κίνημά μας επέλεξε να τηρήσει αποχή, τόσο στο ψήφισμα, όσο και την απόφαση, που προηγήθηκαν.

Δυστυχώς, η πρότασή μας συγκέντρωσε μόνο τις δύο θετικές ψήφους από τους Βουλευτές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, ενώ απορρίφθηκε από όλους τους υπόλοιπους, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και Οικολόγους.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα κόμματα που είχαν άμεση εμπλοκή με το σκάνδαλο του Συνεργατισμού δεν μπορούσαν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ούτε φυσικά μπορούσαν να τους καταδικάσουν οι αποτυχημένες μεταλλάξεις τους.