ΕΛΑΜ για πόρισμα: Απαιτεί δημόσια τοποθέτηση του ΠτΔ και την παραίτηση του ΥΠΟΙΚ

Γραπτή ανακοίνωση του ΕΛΑΜ, για το πόρισμα της Ερευνητικής για τον Συνεργατισμό, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι απαιτεί την δημόσια τοποθέτηση του ΠτΔ και την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη η αναφορά στο Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής, ότι υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες για την κατάρρευση της Συνεργατικής Τράπεζας, αφού το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), όσο και αν με περίσσεια σπουδή κάποιοι προσπάθησαν να αποκρύψουν, τόλμησε να αποκαλύψει με στοιχεία και ονόματα την διαφθορά και την ασυδοσία.

Αντίθετα, η επισήμανση για σοβαρότατες ευθύνες στα πολιτικά κόμματα δικαιώνει το Κίνημά μας, αφού το κριτήριο των αποφάσεων τους δεν ήταν το καλώς νοούμενο συμφέρον του Συνεργατισμού, αλλά η δική τους επικράτηση και εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το τραπεζικό ίδρυμα σε ένα κομματικό παραμάγαζο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, με δανειοδοτήσεις κομματικών φίλων, συγκάλυψη ατασθαλιών αξιωματούχων των ΣΠΙ, οι οποίοι είχαν την στήριξη του κόμματος στο οποίο ανήκαν, με την συνακόλουθη ατιμωρησία.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί την δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών. Ταυτόχρονα, εμμένουμε στην θέση μας για δημοσιοποίηση των ονομάτων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Συνεργατισμού, καθώς και να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες, ανεξαρτήτως θέσεων, γνωριμιών ή πολιτικών αποχρώσεων, οδηγώντας τους υπαίτιους στην φυλακή.

Το σκάνδαλο του Συνεργατισμού είναι η αποτύπωση της λεηλασίας που υπέστη ο λαός μας από ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα, που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν, αφού αποτέλεσε το καταφύγιο του κάθε απατεώνα, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα, για ακόμα μια φορά, ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ.»