ΕΛΑΜ για κατεδάφιση Μακένζι: Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα και ειδικά τους πρόσφυγες

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα και ειδικά τους πρόσφυγες η κατεδάφιση του κτήματος Μακένζι ειδικότερα τους ελληνοκύπριους πρόσφυγες αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΕΛΑΜ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  εκφράζει για μία ακόμη φορά τη κάθετη διαφωνία του για τη κατεδάφιση του υποστατικού “Κτήμα Μακένζυ” στη Λάρνακα, ώστε να παραδοθεί στον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη του οικοπέδου.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί το λαϊκό αίσθημα, πόσο μάλλον τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες που βλέπουν σήμερα τις περιουσίες τους να γίνονται πολυτελή ξενοδοχεία και επαύλεις στα κατεχόμενα εδάφη μας, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Επιπλέον, αναρωτιόμαστε αν στις συνομιλίες για το Κυπριακό, η Κυβέρνηση επιδεικνύει την ίδια έντονη ευαισθησία, ζητώντας να επιστραφούν πίσω ΟΛΕΣ οι περιουσίες των προσφύγων και να κατεδαφιστούν τα υποστατικά που παράνομα χτίστηκαν μετά την εισβολή;

Το Κίνημά μας, όπως άλλωστε έπραξε από την πρώτη στιγμή, στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό κάθε Έλληνα της Κύπρου, που σήμερα κινδυνεύει να μετατραπεί σε πρόσφυγας για δεύτερη φορά, απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των κατακτητών και σφετεριστών των περιουσιών μας.