Διευκρινίσεις του Τμήματος Δασών για την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Διευκρινίσεις του Τμήματος Δασών για την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στην Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με αρ. ΤΔ/01/2019, το Τμήμα Δασών επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Σημαντικός αριθμός θεμάτων που αναφέρονται στην εν λόγω Έκθεση, όπως διαχείριση κρατικής δασικής γης, υλοποίηση προϋπολογισμού, θέματα προσωπικού και χρήση υπηρεσιακών οχημάτων, έχουν ήδη τύχει χειρισμού, όπως καταγράφεται και στην ίδια την Έκθεση.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των καθυστερημένων εσόδων, το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, έχει λάβει δραστικά μέτρα, με αποτέλεσμα αυτά να μειωθούν από 6,1 εκατομμύρια ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2017 σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ακριβώς ένα έτος μετά.

Για θέματα στα οποία εμπλέκονται και άλλα Τμήματα ή Υπηρεσίες του Κράτους, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για περαιτέρω βελτίωση του συντονισμού και απλοποίηση των διαδικασιών.

Η Έκθεση θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή και αν προκύπτουν θέματα, προβλήματα ή παραλείψεις, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα συμμόρφωσης.

Το Τμήμα Δασών, επιθυμεί ακόμα να τονίσει με έμφαση ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τα πορίσματα ελέγχου και τις εισηγήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για συμμόρφωση, διόρθωση και βελτίωση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχει αναπτύξει εποικοδομητική συνεργασία με το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή.