ΕΛΑΜ για Κασουλίδη: Είναι αδιανόητο ο ΥΠΕΞ μιας κατεχομένης πατρίδας να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις

“Θα πρέπει να παυθούν άμεσα από τα καθήκοντα τους ή η Κυβέρνηση να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν”.

Σε γαρπτή ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ, αναφέρεται στις δηλώσεις Κασουλίδη και καλεί τη Κυβέρνηση να προβεί σε δημόσιες απαντήσεις:

“Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε την θέση του Προεδρικού, την οποία είμαστε το μόνο κόμμα που υποδείξαμε, ότι δηλαδή διαχωρίζει την διερεύνηση από την εκμετάλλευση και τα έσοδα, δείχνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των ενεργειακών μας πόρων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι τα έσοδα σε μελλοντική λύση του Κυπριακού θα διαμοιράζονται τα 5/6 στην τ/κ κοινότητα για έργα υποδομής ενώ το υπόλοιπο 1/6 θα καταλήγει στους Ε/κ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει κατά πόσο ευσταθούν οι προαναφερόμενες συγκλίσεις. Αν και καλέσαμε πολλές φορές της Κυβέρνηση να απαντήσει για τις επικίνδυνες δηλώσεις του Ιωάννη Κασουλίδη, χωρίς να το πράξει, αυτή την φορά επιβάλλεται αφού εκτός από προκλητικές είναι και επικίνδυνες.

Είναι αδιανόητο ο Υπουργός Εξωτερικών μιας κατεχομένης πατρίδας να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις και σύμβουλοι του Προεδρικού να βρίσκουν «100% δίκαιο στην Τουρκία». Θα πρέπει να παυθούν άμεσα από τα καθήκοντα τους ή η Κυβέρνηση να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν.

Αναμένουμε δημόσιες απαντήσεις”.