ΕΛΑΜ για δηλώσεις Ερντογάν: Η Κυβέρνηση να απαιτήσει να επιβληθούν κυρώσεις από ΕΕ

ΕΛΑΜ για δηλώσεις Ερντογάν: Η Κυβέρνηση να απαιτήσει να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι δεν θα μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών στα κατεχόμενα ευρωπαϊκά εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά τουναντίον θα τον αυξήσει, επαναφέρουν στην μνήμη όσων λησμονούν τις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις στην Κύπρο.

Η Κυβέρνηση αλλά και τα πολιτικά κόμματα που έχουν συμβιβαστεί με την λύση τουρκικών προδιαγραφών τύπου Διζωνικής Δικοινοτική Ομοσπονδίας, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η πολιτική του καλού παιδιού έχει αποτύχει παταγωδώς.

Το Ε.ΛΑ.Μ. τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να απαιτήσει να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία, αντίστοιχες με αυτές που επιβάλλονται στην Ρωσία κατά καιρούς. Πρέπει επιτέλους ο Ελληνισμός να αξιοποιήσει την ισχύ που έχει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δύο κράτη – μέλη, προς όφελος των Εθνικών του συμφερόντων.

Για την κρίση στη Παιδεία, το ΕΛΑΜ ανέφερε:

Η απεργία των εκπαιδευτικών έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην παιδεία, με τους μαθητές και το δημόσιο σχολείο να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αφήσουν στην άκρη τις εμμονές και να παρακαθήσουν σε ένα εποικοδομητικό διάλογο από μηδενική βάση, με στόχο την διαφύλαξη και τον πραγματικό εξορθολισμό της δημόσιας παιδείας.