ΔΗΚΟ: Η Κυβέρνηση εξαγγέλει εξορθολογισμό, αλλά επιτρέπει αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο Προεδρικό

Η κυβέρνηση επαγγέλλεται δήθεν τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης, αλλά επιτρέπει αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σε υπηρεσίες ή οργανισμούς με αντικείμενο εντελώς άσχετο με αυτό του εκπαιδευτικού, τονίζει σε ανακοίνωση το Δημοκραιτκό Κόμμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι πομπώδεις εξαγγελίες της κυβέρνησης, περί εξορθολογισμού της εκπαίδευσης και περί εξοικονόμησης, αποδεικνύονται παντελώς υποκριτικές από τις ίδιες τις πράξεις της κυβέρνησης, η οποία επιτρέπει σε ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών να είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες ή οργανισμούς με αντικείμενο εντελώς άσχετο με αυτό του εκπαιδευτικού.

Οι περισσότερες από τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, είναι προκλητικές, καθώς δεν έγιναν με κριτήρια τις λειτουργικές ανάγκες και την αξιοκρατία, αλλά το βόλεμα ημετέρων, με τρανταχτό παράδειγμα την απόσπαση πέντε εκπαιδευτικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση, να επιτίθεται σύσσωμη στους εκπαιδευτικούς, πρέπει πρώτα απ’ όλα να επιβάλει τον εξορθολογισμό στη δική της πρακτική και στις αποφάσεις της.