ΕΛΑΜ: Βαρύτατες ευθύνες της Κυβέρνησης, απαιτείται κλείσιμο των συνόρων

Επειδή η Κύπρος, με την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική της, βρίσκεται στην δεύτερη θέση αφίξεων παρανόμων μεταναστών, μετά την Ελλάδα, θα πρέπει να προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων της, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΕΛΑΜ μετά το νέο κύμα λαθρομεταναστών που έφθασε στη Κύπρο.

Αυτουσια η ανακοίνωση:

Ανησυχία μας προκαλούν οι συνεχώς αυξανόμενες αφίξεις λαθρομεταναστών από την Συρία, την στιγμή που ο πόλεμος στην Συρία οδεύει προς το τέλος του και οι δυνάμεις του Άσαντ επιχειρούν στο Ιντλίμπ, που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών, οι οποίοι πλέον ψάχνουν έξοδο διαφυγής.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  έχει από καιρό προειδοποιήσει ότι πρέπει να παρθούν άμεσα αυστηρά μέτρα, που θα αποτρέπουν την κάθοδο λαθρομεταναστών στο νησί, καθώς η πατρίδα μας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο λόγω των άριστων σχέσεων που διατηρούν η Τουρκία και το ψευδοκράτος με το Ισλαμικό Κράτος.

Επειδή η Κύπρος, με την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική της, βρίσκεται στην δεύτερη θέση αφίξεων παρανόμων μεταναστών, μετά την Ελλάδα, θα πρέπει να προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων της, όπως πράττουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στο κλείσιμο ΟΛΩΝ των οδοφραγμάτων και στην άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών.

Θα πρέπει η Κυβέρνηση να θέσει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και της κοινωνία, κατανοώντας ότι φέρει βαρύτατες ευθύνες απέναντί τους.