Άμεση διερεύνηση συνθηκών θανάτου υπαλλήλου στο κτηματολόγιο ζητά η Ισότητα

Η Παγκύπρια Συντεχνίας Ισότητα, με επιστολή της στον Αρχηγό της Αστυνομίας και Διευθυντή Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, ζητούν την άμεση διερεύνηση των συνθηκών θανάτου υπαλληλόυ στο κτηματολόγιο Αμμοχώστου:

Δείτε τι αναφέρει η επιστολή της συντεχνίας:

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα, ζητούμε όπως διερευνήσετε τις συνθήκες υπό τις οποίες η συνάδελφος .., Σχεδιάστρια (Κλ. Α2) στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείου Αμμοχώστου και μέλος της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, απεβίωσε.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί η συνάδελφος απώλεσε τις αισθήσεις της εν ώρα εργασίας και αργότερα κατέληξε.

Από τις αναφορές συναδέλφων της που είχαν καθημερινή επαφή μαζί της προκύπτει ότι της ασκείτο τεράστια ψυχολογική πίεση … για να διαχειριστεί (μη διαχειρίσμο/υπερβολικό) φόρτο εργασίας.

Με βάση τις ίδιες αναφορές, η εκλιπούσα είχε πρόθεση να υποβάλει αίτηση πρόωρης αφυπηρέτησης, επειδή είχε φθάσει σε οριακό σημείο.

Παρακαλώ όπως, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, εξετάσετε κατά πόσο ο εργοδότης (ή/και οποιοσδήποτε εξουσιοδοτημένος ή/και αρμόδιος λειτουργός) έλαβε όλα τα μέτρα ώστε η συνάδελφος να ασκεί τα καθήκοντά της κατά τον τρόπο που ορίζουν οι περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμοι του 1996 έως 2015 (άρθρα 13 και 18) ή/και άλλοι Νόμοι.”