Εκτιμήση ΥΠΕΣ για το έργο του Κτηματολογίου

Την εκτίμησή του για το έργο του Επαρχιακού Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Λευκωσίας, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στα γραφεία.

Όπως είπε, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το προσωπικό το οποίο «νιώθει κάπως άβολα γιατί λόγω των 15 διερευνώμενων προσώπων που υπάρχουν στο Κτηματολόγιο και είναι φυσικό να νιώθουν άβολα, άσχημα», όπως είπε.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χάσικος είπε, «θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής. Είναι οι απειροελάχιστες εξαιρέσεις που δημιουργούν το πρόβλημα. Αυτοί, δηλαδή, που διερευνώνται. Οι λειτουργοί του Κτηματολογίου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, και έντιμοι είναι και εργατικοί και σωστοί λειτουργοί, υπηρέτες του πολίτη».

Με το να ξεκαθαρίσει μέσω της διερεύνησης, ανέφερε, «ποίοι είναι εκείνοι που ουσιαστικά ατιμάζουν τους υπόλοιπους, ξεκαθαρίζει μια και καλή ότι οι τίμιοι είναι τίμιοι, μπράβο τους, σωστοί λειτουργοί, αλλά εκείνοι όμως που φταίνε, θα τιμωρηθούν».

Είναι και αίτημα του προσωπικού αλλά είναι και αίτημα της κοινωνίας, ανέφερε.

Ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι το Κτηματολόγιο «έχει σοβαρότατη εργασία να επιτελέσει. Κυρίως έχει να φέρει σε πέρας το πελώριο θέμα της επανεκτίμησης των ακινήτων. Ηδη ξεκίνησαν», είπε, και πρόσθεσε ότι πολλοί από αυτούς εργάζονται υπερωριακά, χωρίς να αμείβονται έτσι ώστε να καταφέρουμε μέχρι τον Ιούνιο του 2014 να ολοκληρώσουμε την επανεκτίμηση. «Είμαι βέβαιος», ανέφερε, «ότι θα τα καταφέρουμε».

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χάσικος είπε ότι συζήτησαν το φλέγον θέμα των ενοικίων.

«Εκεί και όπου μπορούν να γίνουν εξοικονομήσεις σε κτίρια, να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει. Ηδη έχουν εντοπιστεί κάποια κτίρια και το Κτηματολόγιο θα δει πώς και με ποιους τρόπους θα εξοικονομήσει», επεσήμανε.

Για την έρευνα εναντίον 15 μελών του Κτηματολογίου, είπε ότι οι έρευνες προχωρούν. Εγώ περιμένω αποτέλεσμα. «Η πίεση όμως για το καλό όλων είναι όσο γίνεται πιο νωρίς να τελειώσουν, ανέφερε.

Όπως δήλωσε η Αναπληρωτής Επαρχιακός Κτηματολογικός Λειτουργός Χαρά Τσαγκαρίδου, η επίσκεψη του Υπουργού στο Κτηματολόγιο «εκφράζει την εκτίμηση του για το έργο μας σαν τμήμα».

«Τον έχουμε διαβεβαιώσει ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αντιμετώπιση των υποχρεώσεών μας στα μνημονιακά έργα και μάλιστα πάνω σε εθελοντική βάση».

Εχουμε ζητήσει επιτάχυνση των διαδικασιών διερεύνησης των όσων δυσάρεστων γεγονότων συμβαίνουν στο Τμήμα μας τελευταία γιατί και εμείς θέλουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να πληρώσουν οι ένοχοι γιατί θέλουμε να δουλέψουμε για να αποκατασταθεί η καλή εικόνα που τόσα χρόνια έκτιζε το Τμήμα μας και δυστυχώς αμαυρώθηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.