Εκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου το Σάββατο

Την έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιριο το Σάββατο, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Άχμεντ Μπιν Χίλι στο Reuters. Οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και τις απειλές του Τελ Αβίβ, για έναρξη χερσαίων επιθέσεων κατά των παλαιστινίων.

“Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε τους Άραβες υπουργούς Εξωτερικών να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση αυτό το Σάββατο στο Κάιρο για να εξετάσουν την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας”, δήλωσε ο Μπιν Χίλι.

Είχε προηγηθεί έκκληση του Παλαιστίνιου προέδρου  Μαχμούτ Αμπάς, μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ και τη δολοφονία του επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, αλλά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου ότι «η δολοφονική επίθεση ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Χαμάς και στις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Στο μεταξύ, το Τελ Αβίβ διέψευσε την πληροφορία ότι έχει ανακαλέσει τον πρεσβευτή του στην Αίγυπτο λέγοντας ότι ο πρέσβης Γιακόβ Αμιτάι είχε επιστρέψει στο Ισραήλ πριν ξεκινήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, τονίζοντας ότι η ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο λειτουργεί κανονικά.