Εκσυγχρονίζονται τα επιδόματα του δημόσιου τομέα

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για εκσυγχρονισμό επιδομάτων στην κρατική υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την προοπτική αυτές να υλοποιηθούν από 1.1.2014, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών να διαβουλευθεί σχετικά με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των επηρεαζόμενων και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή των αντίστοιχων ρυθμίσεων στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις αυτές, σε ό,τι αφορά την περίπτωση των ανώτατων κρατικών υπαλλήλων και αξιωματούχων, αφορούν τη φορολόγηση των συντάξιμων ή/και υψηλών επιδομάτων τους και την αναστολή του δικαιώματος χρήσης αεροπορικής θέσης business ή club class για υπηρεσιακά ταξίδια.

Πρόσθεσε ότι, σε ό,τι αφορά την περίπτωση των κρατικών υπαλλήλων και του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού, οι ρυθμίσεις αφορούν την κατάργηση των αναχρονιστικών επιδομάτων και τη μείωση των υπόλοιπων επιδομάτων και της υπερωριακής αποζημίωσης κατά 15%.

Αντίστοιχες ρυθμίσεις κλήθηκαν να εφαρμόσουν και οι Ημικρατικοί Οργανισμοί και οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και σε ό,τι αφορά τα επιδόματα συντήρησης εξωτερικού στους Δημάρχους και Κοινοτάρχες, καθώς και στους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους.