Εκστρατεία συλλογής 4.500 υπογραφών για την εξαίρεση των δαπανών παιδείας από τις περικοπές

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης εξέφρασε προσωπική υποστήριξη στην πρωτοβουλία που αναλήφθηκε σε επτά ευρωπαϊκά κράτη για συλλογή 1.000.000 υπογραφών από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο τη προώθηση νομοθεσίας στο Ευρωκοινοβούλιο δια του οποίου οι δαπάνες για την παιδεία θα εξαιρούνται από τις περικοπές.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση του κ. Τορναρίτη με αντιπροσώπους του διοργανωτή της πρωτοβουλίας “Επενδύστε στην Παιδεία” συμφωνήθηκε η περαιτέρω μελέτη του θέματος από τις διάφορες οργανώσεις του κόμματος και άλλους θεσμικούς φορείς για συντονισμό των προσπαθειών προς προώθηση της εκστρατείας για εξασφάλιση των 4.500 υποστηρικτών που απαιτούνται για την Κύπρο.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία Πορτογαλία και Βουλγαρία.

Στη συνάντηση με τον κ. Τορναρίτη εκ μέρους του Κύπριου διοργανωτή συμμετείχαν ο Ιάκωβος Ψάλτης και ο Λειτουργός Προγραμμάτων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου Γιάννης Τριμιθιώτης.

Οπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές, οι υποστηρίζοντες πρέπει να είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξαρτήτως εθνικότητας και να έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές

Τελευταία προθεσμία ηλεκτρονικής στήριξης στο www.invest-in-education.eu μέχρι 6 Αυγούστου 2014.