Εκπρόσωπος: O Έιντε απάντησε στον Τσαβούσογλου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρέπεμψε στη χθεσινή δημόσια δήλωση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε στην οποία όχι μόνο αναγνώρισε δημόσια την εποικοδομητική προσέγγιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά κάλεσε και την τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί.

Σε δηλώσεις του χθες στα κατεχόμενα ο κ. Τσαβούσογλου είχε υποστηρίξει πως «δυστυχώς η ε/κ πλευρά και ο Αναστασιάδης στις εξετάσεις ειλικρίνειας έμεινε στην ίδια τάξη» και είχε καλέσει τους Ε/κ εάν θέλουν πράγματι συνομιλίες και μόνιμη λύση να γυρίσουν άμεσα στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς προϋποθέσεις.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, παρέπεμψε στις δηλώσεις, χθες, του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος «όχι μόνο αναγνώρισε δημόσια την εποικοδομητική προσέγγιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά κάλεσε και την τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί».

Στη δήλωσή του εξερχόμενος από το Προεδρικό, ο κ. Έιντε είχε αναφέρει πως «θεωρώ ότι πρέπει να δούμε πως έχει γίνει ένα βήμα από τον κ. Αναστασιάδη και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να κτίσουμε».

«Καλώ τώρα όλες τις πλευρές όπως και την τουρκοκυπριακή πλευρά να το αναγνωρίσει», είχε προσθέσει.