Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ: Το σάπιο ιδεολόγημα της Χρυσής Αυγής προσβάλλει με την παρουσία του τον τόπο

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής  στην Κύπρο, συνιστά προσβολή για τον τόπο, ο οποίος προδόθηκε από το πραξικόπημα που εκτέλεσαν οι ιδεολογικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής και που άνοιξε το δρόμο στην τουρκική εισβολή, τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Κάνει λόγο για «σάπιο ιδεολόγημα» και δηλώνει ότι επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις του ΑΚΕΛ πως στην Κύπρο «εδώ και καιρό εκκολάπτονται επικίνδυνες ακροδεξιές καταστάσεις» και «αναδεικνύει παράλληλα, τις σοβαρές ευθύνες όλων αυτών που έκαναν πως δεν άκουγαν» όταν το ΑΚΕΛ κατάγγελλε τις σχέσεις του ΕΛΑΜ με το γερμανικό νεοναζισμό και με τη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Λουκαϊδης επισημαίνει ότι υπάρχουν ευθύνες όλων όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υποθάλπουν τον εθνικισμό, τη ξενοφοβία και το ρατσισμό, ανοίγοντας το δρόμο στην αναβίωση της ακροδεξιάς και των συνθημάτων της.

Ο κυπριακός λαός οφείλει να γυρίσει την πλάτη στο νεοφασισμό, κατατάσσοντας τον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας., καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.