Εκπνέει τη Δευτέρα το διάταγμα προσωποκράτησης του Σ. Βέργα

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το ανακριτικό έργο του κλιμακίου του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, με επικεφαλής τον λοχία Ζωνάκη Γεωργίου και με τη λήψη καταθέσεων από διάφορες κατευθύνσεις για την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων εναντίον της Αναπληρώτριας Δημοτικού μηχανικού του Δ. Πάφου Ανδρούλας Ευθυμίου, του Δημοτικού συμβούλου Φαίδωνα Φαίδωνος, του δημοσιογράφου Κώστα Νάνου αλλά και του ιδίου του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Χθες ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος τελεί υπό τετραήμερη κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, δεν κλήθηκε για ανάκριση. Η τελευταία φορά που ανακρίθηκε ήταν την Παρασκευή ωστόσο ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα κληθεί σήμερα για ανάκριση ή όχι.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η Αστυνομία ωστόσο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμη κατά πόσο θα ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του κ. Βέργα, που εκπνέει αύριο Δευτέρα, ή κατά πόσο θα αφεθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο ελεύθερο και να συνεχιστούν οι εξετάσεις.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί αφού οι ανακριτές της υπόθεσης αποστολής απειλητικών μηνυμάτων μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό που έχουν ενώπιον τους και ακολούθως αφού ενημερωθεί η Νομική Υπηρεσία θα αποφασίσει.

Στο μεταξύ, το κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τη διεξαγωγή έρευνας όσον αφορά την υπόθεση που αφορά τη συναυλία του Σάκη Ρουβά. Αν και οι εξετάσεις βρίσκονται στο προκαταρκτικό στάδιο, εντούτοις έχουν ληφθεί κάποιες καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν και άλλες.