Εκλογικό επιτελείο Καρογιάν – σύσκεψη ολομέλειας στη Λεμεσό

Με συνέπεια σε αρχές και ήθος για ένα ενωμένο και ισχυρό ΔΗΚΟ

Ιδιαίτερα μαζική, παλμώδης και με κυρίαρχο πρόταγμα τη διασφάλιση της ενότητας, της συνοχής, της ισχύος και της αξιοπιστίας του Δημοκρατικού Κόμματος, ήταν η σημερινή σύσκεψη της ολομέλειας του Επαρχιακού Εκλογικού Επιτελείου Λεμεσού του Μάριου Καρογιάν.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν 300 και πλέον επαρχιακά, περιφερειακά και τοπικά στελέχη του Κόμματος στη Λεμεσό, μεταξύ των οποίων σημαντικά ιστορικά στελέχη και νεότερα στελέχη που συνδέθηκαν με την πρόσφατη ιστορία του Δημοκρατικού Κόμματος, που διακήρυξαν την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα Μάριου Καρογιάν και την αποφασιστικότητά τους να εργαστούν για τη διαφύλαξη της ιστορικής, πολιτικής και ιδεολογικής ταυτότητας του Δημοκρατικού Κόμματος, ως δύναμης εθνικής και πολιτικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Αποκρούστηκαν έντονα αιτιάσεις και προσχήματα που προβάλλονται από το Νικόλα Παπαδόπουλο και την ομάδα στήριξής του και καταγγέλθηκαν ότι καταφεύγουν σε ψεύδη και σε κτυπήματα κάτω από τη μέση, προκαλώντας ρήγματα στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος αντί να εργάζονται για την ενότητα και τη συνοχή του..

Ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια ακούστηκαν για τον τρόπο που ο Νικόλας Παπαδόπουλος απαξιώνει όχι μόνο τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και το ίδιο το Κόμμα και τα θεσμικά όργανά του.

Η σύσκεψη έθεσε ως προτεραιότητα του Επαρχιακού Εκλογικού Επιτελείου του Μάριου Καρογιάν την ανάδειξη των προβλημάτων που πρέπει να διαχειριστεί το Δημοκρατικό Κόμμα αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο και το λαό μας και την επικέντρωση της προεκλογικής προσπάθειας στα αιτήματα που τα μέλη του Κόμματος και η κοινωνία γενικότερα θέτουν.

Οι εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου, τονίστηκε στη σύσκεψη, πρέπει να θωρακίσουν το Δημοκρατικό Κόμμα, να το δυναμώσουν ως δύναμη του Κέντρου, της ευθύνης, της προσφοράς και της πολιτικής σταθερότητας, που διασφαλίζονται με την επανεκλογή του Μάριου Καρογιάν.

Σημειώνεται ότι δεν υιοθετήθηκαν εισηγήσεις για στοχευμένη διασύνδεση και ταύτιση του Νικόλα Παπαδόπουλου με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, με την οικονομική και κοινωνική ολιγαρχία και ισχυρά τραπεζικά συγκροτήματα, γιατί, όπως αναφέρθηκε, δεν πρέπει να υιοθετηθούν πρακτικές αρνητικής πολιτικής καμπάνιας. Τόσο ο Μάριος Καρογιάν όσο και το επιτελείο του θα συνεχίσουν την προεκλογική τους προσπάθεια προτάσσοντας το όραμά τους για την Κύπρο και το ΔΗΚΟ, τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους και όσα η ιστορία του ΔΗΚΟ προστάζει και τα μέλη και οι ψηφοφόροι του προτάσσουν.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο κ. Καρογιάν ευχαρίστησε για τη θερμή και μαζική στήριξη της υποψηφιότητάς του και περιορίστηκε στην παράθεση των αρχών, του ύφους και του ήθους της δικής του προεκλογικής προσπάθειας. Τόνισε ιδιαίτερα ότι ο ίδιος θα πολιτευθεί, όπως πάντοτε, με βάση τις αρχές της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας, με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, και παράλληλα με συναγωνιστικά αισθήματα, σεβασμό και εκτίμηση προς όποιο συνυποψήφιό του. Σέβομαι απόλυτα, τόνισε, και τα πιστεύω και τις πολιτικές θέσεις και απόψεις όλων καθώς και την προσωπικότητα όλων των συναγωνιστών.

Αναφέρθηκε επίσης σε συντομία στους κεντρικούς άξονες του οράματός του για το Δημοκρατικό Κόμμα και την Κύπρο τονίζοντας ότι παραμένει δεσμευμένος με τις θεμελιώδης αρχές, τις καταστατικές κατευθυντήριες γραμμές και τα ιστορικά πολιτικά και ιδεολογικά προτάγματα του ΔΗΚΟ.