Εκλογές ενός γύρου..

Η εκλογή από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είναι εφικτή…

Δημοσκοπήσεις, αναλυτές αλλά και ο μεγάλος βαθμός συσπείρωσης της βάσης που έχουν επιτύχει τα εκλογικά επιτελεία του Νίκου Αναστασιάδη και του Μάριου Καρογιάν, δίνουν μεγάλο ποσοστό το νήμα της εκλογής να κοπεί από τον πρώτο γύρο.

Ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά από το ΔΗΚΟ και τον πρόεδρό του Μάριο Καρογιάν. Η προεκλογική μάχη δίνεται πόρτα – πόρτα για να μη πάει ούτε μία ψήφος χαμένη, όπως διατείνονται οι εκλογικοί επιτελείς και βάσει της εντολής που έχει δώσει ο κ. Καρογιάν.

Οι εκλογές του ενός γύρου, θα έχουν διττά αποτελέσματα. Μείωση του κρατικού κόστους, αλλά και λιγότερο πονοκέφαλο των υποψηφίων για τους συνδυασμούς και τις στρατηγικές συμμαχίες. Μια δεύτερη Κυριακή,  με μονομάχους Αναστασιάδη- Λιλλήκα, ίσως προκαλούσε «θύελλα» δυσμενών πολιτικών εξελίξεων στο ΔΗΚΟ, με ενδεχόμενες διαρροές ψηφοφόρων του κόμματος προς το  στρατόπεδο του Γιώργου Λιλλήκα.

Η μέχρι στιγμής στάση του Μάριου Καρογιάν, αλλά και ο δυνατός αγώνας που δίνει, έχουν απομακρύνει φαινόμενα διάσπασης και έχουν κρατήσει τον πρόεδρο μακριά από στρατηγικές λάθους με δυσμενείς μετεκλογικές συνέπειες.