Εκκενώθηκαν σπίτια και φυλάκιο της ΕΦ λόγω της πυρκαγιάς

Σε εκκένωση της Χοιροκοιτίας προχώρησε  η αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω της μεγάλης πυρκαγιά που μαίνεται εκτός ελέγχου από τις δέκα το πρωί στην περιοχή μεταξύ Σκαρίνου, Χοιροκοιτίας, Μαρωνίου και Αγίου Θεοδώρου. Η φωτιά έχει περάσει στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και μαίνεται μέχρι και την Κοινότητα της Βάβλας.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή λόγω των μεγάλων διαστάσεων της πυρκαγιάς έχει εκκενωθεί η Χοιροκοιτία καθώς και το Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας. Την ίδια ώρα έχει εκκενωθεί και φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ κανένας στρατιώτης δεν κινδυνεύει από τη φωτιά, αντιθέτως βοηθούν στην πυρόσβεση.

Στο χωριό Μαρώνι έχουν εκκενωθεί το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, αρκετά αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες ενώ και ορισμένα σπίτια έχουν κινδυνέψει από τη φωτιά.

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι ο υπεραστικός δρόμος Λάρνακας – Λεμεσού και ο παλιός δρόμος κοντά στη Χοιροκοιτία έκλεισε και κάλεσε τον κόσμο να μην διακινείται τους συγκεκριμένους δρόμους.

Η κ. Κεμιτζή σημείωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 10.30 το πρωί και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρνακας, Λευκωσίας, Λεμεσού και της ΕΜΑΚ και 5 οχήματα του Τμήματος Δασών.

Τις προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς βοηθούν επίσης 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα δυο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής, ενώ υπάρχει βοήθεια από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στην περιοχή και η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική.