Εκδόθηκε το βούλευμα – Ο Άκης και η παρέα του στο εδώλιο για τις χρυσές μίζες

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπεται οριστικά πλέον να δικαστεί στις 22 Απριλίου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και 18 ακόμη συγκατηγορούμενοί του.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορία για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, κατ’ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση.

Η παραπομπή του πρώην υπουργού στο εδώλιο, γίνεται με βούλευμα  του συμβουλίου Εφετών, που απαριθμεί περισσότερες από 1000 σελίδες.

Με το βούλευμα, ο πρώην  υπουργός χαρακτηρίζεται ως άτομο με σταθερή ροπή προς το έγκλημα ενώ πρωταγωνιστικός  ρόλος στην όλη υπόθεση αποδίδεται και σε άλλους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, όπως ο Ν. Ζήγρας και ο Γ. Σμπώκος.

Κατά το βούλευμα, ο πρώην υπουργός τέλεσε, τις παράνομες πράξεις του βάσει σχεδίου και «συμμετέχοντας σε οργάνωση δια της οποίας τοποθετήθηκαν και απεκρύβησαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιριών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές έχοντας διαμορφώσει οργανωμένη ετοιμότητα τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων».

Βάση του βουλεύματος οριστικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να δικαστούν θα καθίσουν στις 22 Απριλίου οι:

Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννης Σμπώκος,  Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα,  Νίκος Γεωγρουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης,  Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης,  Σπύρος Χατζηνικολάου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτης Αρβανιτίδης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Βάσω Κυριακάκη