Εκδήλωση κατά της πολιτικής λιτότητας της Τρόικας

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με τη νεολαία του Κινήματος πραγματοποιεί εκδήλωση σε συγχρονισμό με άλλες λαϊκές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, που στοχεύουν σε αποστολή του μηνύματος ότι σε αντιπαραβολή με τις πολιτικές λιτότητας της Τρόικας απαιτούν κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

Η εκδήλωση των Οικολόγων πραγματοποιείται στην αρχή της οδού Λήδρας στη Λευκωσία και σε αυτό το πλαίσιο οι Οικολόγοι απαιτούν επίσης διαφάνεια και τιμωρία των ενόχων για την κρίση.

Οι Οικολόγοι έδωσαν στην εκδήλωση τον τίτλο “όλα τα άπλυτα στη φόρα” και στο περίπτερο που έστησαν, συμβολικά άπλωσαν σε σχοινί ρούχα.

«Προσπαθούμε με αυτή την εκδήλωση να δείξουμε ότι όλα τα άπλυτα πρέπει να βγουν στη φόρα και ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

Πρόσθεσε ότι όσοι έχουν φταίξει για την οικονομική κρίση πρέπει να τιμωρηθούν και ότι αποτελεί βασικό στοιχείο στην αντιμετώπιση της κρίσης η απόδοση δικαιοσύνης και η τιμωρία των ενόχων.

Είπε ακόμα ότι σήμερα γίνονται σε όλη την Ευρώπη λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της λιτότητας που ακολουθεί η Τρόικα και στην Κύπρο ενημερώνομε τους πολίτες για το μήνυμα αυτής της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι στέλνουμε μήνυμα στις Βρυξέλες και το Βερολίνο ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με τη λιτότητα, αλλά με προγράμματα κοινωνικής δικαιοσύνης, συνοχής και βιώσιμη ανάπτυξη.