Εκδήλωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω απο τη Βουλή

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις των εκπαιδευτικών ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και η Επιτροπή Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών μαζί με μέλη της ΕΔΟΝ έξω από το κτίριο της Βουλής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις περικοπές στην παιδεία.

Οι διαδηλωτές, ενέκριναν ψήφισμα, στο οποίο εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους, “σε κάθε μέτρο που μας επιβλήθηκε μονομερώς στα εργασιακά δικαιώματα, στους όρους και τις συνθήκες εργασίας των μελών μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης”, το οποίο επέδωσαν στον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου της Βουλής, καθώς το κοινοβούλιο ήταν άδειο.

Με το ψήφισμα απαιτούν απο τη Βουλή τη λήψη πραγματικών και επαρκών μέτρων για πάταξη της φοροδιαφυγής, της είσπραξης των οφειλομένων προς το κράτος και της υποβολής από το σύνολο των πολιτών φορολογικών δηλώσεων στη βάση των πραγματικών τους εισοδημάτων, ενώ την ίδια ώρα “επιφυλάσσουν κάθε νομικό αλλά και νόμιμο δικαίωμά τους” να αμφισβητήσουν τα μέτρα που έχουν επιλεγεί.

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν το “κάτω τα χέρια από την παιδεία”, όπως αναγραφόταν σε ένα μεγάλο πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

“Η κορωνίδα της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη του 2013 κανένας εκπαιδευτικός να μην μείνει άνεργος, καμία περικοπή στην παιδεία του τόπου”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συντεχνίας των Δασκάλων (ΠΟΕΔ) Φίλιος Φυλακτού.

Οι Γενικοί Αντιπρόσωποι των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων θα πραγματοποιήσουν και αύριο συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.