Εκατοντάδες οι αγωγές για τα αξιόγραφα- Γενικεύεται το φαινόμενο

Γενικεύεται σταδιακά το φαινόμενο των αγωγών για το ζήτημα των αξιογράφων των τραπεζών. Ήδη έχουν κατατεθεί εκατοντάδες ποινικές και αστικές αγωγές, καθώς οι πολίτες ζητούν την τιμωρία των ενόχων και την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου.

Χθές, πολίτης προέβη σε κατάθεση ποινική αγωγής στο επαρχιακό δικαστήριο της Πάφου, στρεφόμενος κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων στελεχών της Λαικής Τράπεζας καθώς και κατά του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι κάτοχοι αξιογράφων έπεσαν θύματα συνωμοσίας για εξαπάτηση, γι αυτό και οι κατηγορίες που ασκήθηκαν είναι για συνωμοσία προς καταδολίευση απάτη και ανακριβή δήλωση. Η εν λόγω υπόθεση θα εκδικαστεί στις 7 Ιανουαρίου, ενώ όπως δήλωσε το μέλος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Λεόντιος Χατζηβασίλης είναι η πρώτη αγωγή για την οποία έχει οριστεί ημερομηνία εκδίκασης της.

Ο ίδιος υπογραμμίζει κ. Χατζηβασίλης πως το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας έχει καταδείξει με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο σειρά παραβιάσεων των διαδικασιών στον τρόπο που προωθήθηκαν τα αξιόγραφα και υποστηρίζει πως “είναι εξωφρενικό και ακατανόητο τα επίσημα όργανα αυτού του κράτους, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και το Υπουργείο Οικονομικών να παραγνωρίζουν το ίδιο το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας και  να υιοθετούν τα όσα παράνομα διέπραξαν τα πρώην Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών”