Εισβολή στην Ουκρανία: Η Ρωσία κατέλαβε μέρος της Μαριούπολης

Στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων βρίσκονται συνοικίες της Μαριούπολης στη νότια Ουκρανία, μετά από πολυήμερες πολιορκίες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Ίγκορ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει 2.911 ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές από την έναρξη του πολέμου.

Την Τετάρτη δυνάμεις της Μόσχας βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στην πόλη, ενώ δορυφορικές εικόνες δείχνουν σπίτια, κτήρια, καταστήματα και εμπορικά κέντρα να έχουν καταστραφεί.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CNN (@cnn)

Η Μόσχα διαψεύδει την είδηση λέγοντας πως ήταν μια πρώην μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.

«Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις», ανέφερε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Πολιάνσκι επεσήμανε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομεία είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από τον οποίοι οι Ουκρανοί έριχαν πυρά.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι διεξάγει γενοκτονία αφού Ουκρανοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε το νοσοκομείο παίδων.

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου
Την ίδια ώρα, οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν πως τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν από τον ρωσικό βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 17 τραυματίες.