Εισήγηση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας για επαναλειτουργία των Γυμνασίων

Εισήγηση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας προς το Υπουργικό Συμβούλιο για επαναλειτουργία των Γυμνασίων στις 2 Απριλίου

Οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας, κατόπιν συνεννόησης με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, και αφού αξιολόγησαν τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, προτίθενται να υποβάλουν εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για επαναλειτουργία των Γυμνασίων με φυσική παρουσία των μαθητών στις 2 Απριλίου.

Εν αναμονή της έγκρισης της πρότασης από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του στις 31 Μαρτίου, οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίου οφείλουν να μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες της Επαρχίες ή σε εγκεκριμένο ιδιωτικό κλινικό εργαστήρι, με ιδία έξοδα.

Στο πλαίσιο της εισήγησης, τα σημεία δειγματοληψίας παγκύπρια θα είναι ενισχυμένα τις επόμενες μέρες και θα δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και οι μαθητές. Παράλληλα, προς διευκόλυνση των μαθητών, θα τοποθετηθούν μονάδες δειγματοληψίας και σε απομακρυσμένες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι και το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των Γυμνασίων θα πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση πριν την επιστροφή τους στα σχολεία. Η δειγματοληψία για τα ανήλικα άτομα θα γίνεται ρινικά.

Τέλος, σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια για την εξέταση των μαθητών και του προσωπικού.