Ειρηνικά αλλά με μικρή συμμετοχή τα σημερινά συλλαλητήρια

Χωρίς επεισόδια, αλλά με μικρή συμμετοχή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις τρείς το μεσημέρι η πρώτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων με τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, καθώς και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Μικρή ήταν οι συμμετοχή των πολιτών στα σημερινά συλλαλητήρια. Υπολογίζεται πως οι συμμετέχοντες σε όλες τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα άγγιξαν τους 35.000, λόγω κυρίως της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ στο πεδίον του Άρεως, όπου και παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι ξεφτιλίζουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία κα騔μετατρέπουν τη Βουλή σε μια λέσχη επικύρωσης των διαταγμάτων της τρόικα” , ενώ επανέλαβε το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Λίγο νωρίτερα, γύρω στις 10.30 το πρωί το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια, απ όπου και κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα. Η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απο τη συγκέντρωση κάλεσε το λαό να προχωρήσει σε “οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή, όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και στο σύστημα γενικότερα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη μικρή συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση, παρά την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.