Εθνικό πρόγραμμα για άτομα με ειδικές ανάγκες, εξήγγειλε ο Σταύρος Μαλάς

Ένα εθνικό πρόγραμμα πολιτικής για τα  άτομα με ειδικές ανάγκες, δεσμεύθηκε να προχωρήσει αν εκλεγεί πρόεδρος ο Σταύρος Μαλάς.

Σε επίσκεψή του στο κέντρο παρέμβασης για άτομα με αυτισμό Πάφου, ο κ. Μαλάς προσέφερε το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ και έκανε λόγο για έμπρακτη αλληλεγγύη του προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σαν χώρα δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε μια εθνική πολεμική αντιμετώπισης όλων αυτών των προβλημάτων, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος,  ειδικά όσον αφορά στην κατηγορία συμπολιτών μας «τόσο στην ηλικία κάτω των 21 ετών αλλά και πάνω από το 21ο έτος» .

Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι καλοδεχούμενες. Ωστόσο, σε μία χώρα με περίπου 600.000 κατοίκους, δεν γίνεται να μην υπάρχει μια εθνική στρατηγική σ’ αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε να υπάρχει μια όμοια πολιτική την οποία να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά και στα αρχικά στάδια της ζωής τους αλλά και αργότερα.

Η πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για άτομα με αυτισμό  Τασούλα Γεωργιάδου ευχαρίστησε τον κ Μαλά για τη συνεισφορά του και παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει μια πολιτική που να καλύπτει τα παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Έπρεπε, κατέληξε, «το κράτος να έχει αυτό το ρόλο και όχι οι εθελοντικές οργανώσεις»