Εθνικές εκλογές 2019: «Πυρετός» στα κομματικά επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εισέρχονται στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές στρατηγικές αλλά και τις στοχεύσεις τους.

Η ΝΔ διατηρεί δημοσκοπικό προβάδισμα, ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 36%, «αναπτύσσοντας μία πολύ ισχυρή σχέση με την κοινωνία» και δηλώνει βέβαιος πως θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε  συνέντευξή του στο popaganda.gr, τονίζει: «Παρά τα όσα λάθη…η δική μου κυβέρνηση ήταν κλάσεις ανώτερη από τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου, Παπαδήμου. Από αυτές, δηλαδή, που μπορεί να συγκριθεί κυβερνήσεις, μη κανονικότητας, σε περίοδο Μνημονίων. Γι’ αυτό και ήταν η μόνη από αυτές, που κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με επιτυχία και να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια».

Από την πλευρά του, μιλώντας στην «Καθημερινή», ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε: «Δεν με ενδιαφέρουν οι ποσοστώσεις, οι γεωγραφικές κατανομές, ούτε τόσο η επικοινωνιακή δεινότητα. Με ενδιαφέρουν η δουλειά και η αποτελεσματικότητα. Η δουλειά μιλά από μόνη της».

Πυρετός στα κομματικά επιτελεία

Σε φρενήρεις ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων, που οριοθετούν στόχους και στοιχήματα για την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

ΣΥΡΙΖΑ

Αυτές τις τελευταίες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας εντείνει την προσπάθειά του ώστε να φέρει στην κάλπη όσους στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις Ευρωεκλογές επέλεξαν την αποχή.

Δεύτερος στόχος είναι η λεγόμενη «μεσαία τάξη». Εκεί, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πείσει με αριθμούς ότι το μεγάλο βάρος στις πλάτες της έριξαν οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και ότι τώρα, εκτός μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί φοροελαφρύνσεις και δεν τις υπόσχεται αόριστα, «όπως η Νέα Δημοκρατία».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην ανάδειξη των συνεπειών του προγράμματος Μητσοτάκη για τους συνταξιούχους αλλά και για τον κόσμο της εργασίας.

Νέα Δημοκρατία

Τέσσερις οι βασικοί στόχοι του επιτελείου της Νέα Δημοκρατίας. Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλεί σε μαζική συμμετοχή τους νέους ως την ύστατη ώρα. Επιπλέον, κλιμακώνει τις πιέσεις προς τα μικρότερα κόμματα, ιδίως εκείνα που βρίσκονται στις δεξιές παρυφές της ΝΔ, μιλώντας για «χαμένη ψήφο».

Μείζων στόχος της Πειραιώς είναι να κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων αλλά και όλων εκείνων που στις Ευρωεκλογές εμπιστεύτηκαν κόμματα που πλέον δεν συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, όπως το «Ποτάμι» και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Τέλος, στην Πειραιώς εκτιμούν πως έχουν ξεκάθαρη προγραμματική υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, και επικεντρώνουν τις πρωτοβουλίες της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας, ώστε να πείσουν πως οι πλέον ωφελημένοι από το κυβερνητικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι οι εργαζόμενοι.