ΕΔΕΚ: Πιστό αντίγραφο μίας αναχρονισιτκής πρακτικής ο διορισμός των δς

Το ΚΣ ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση αναφορίκα με τους διορισμούς μελών του δς ανέφερε ότι “ο
 διορισμός των Δ.Σ. των Ημικρατικών Οργανισμών που ανακοινώθηκε σήμερα υπήρξε πιστό αντίγραφο μιας αναχρονιστικής πρακτικής που απαξιώνεται από τους πολίτες και την κοινωνία. Και επιτείνει την βαθύτατη κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος”.

Η λογική της κομματικής διανομής και συναλλαγής υπήρξε το κυρίαρχο κριτήριο στους διορισμούς. Η κατάθεση καταλόγων από συγκυβερνώντα κόμματα, πέραν του ότι αποτέλεσε παραδοχή ανακύκλωσης του φαινομένου της κομματοκρατίας, συνιστά και παραβίαση της νομοθεσίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ είχε καταθέσει ριζοσπαστική – μεταρρυθμιστική πρόταση Νόμου στη Βουλή για εκσυγχρονισμό και αξιοκρατία στον διορισμό των Δ.Σ. των ημικρατικών οργανισμών. Δυστυχώς η νομοθεσία που υιοθετήθηκε είναι ημιτελής και ανάπηρη.
Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ συνεπές προς τις διακηρύξεις του απέφυγε να επιδώσει οποιοδήποτε κατάλογο διορισμών. Θα συνεχίσουν να αγωνιζόμαστε για μια αξιοκρατική διαδικασία στου οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος μακριά από τον κομματικό εναγκαλισμό.

Θα αντιταχθούμε επίσης με όλες μας τις δυνάμεις για αποτροπή του σχεδιασμού ξεπουλήματος των τριών μεγάλων ημικρατικών οργανισμών CYTA – ΑΗΚ – Αρχή Λιμένων.