ΕΔΕΚ: Μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης το θέμα της Focus

Το θέμα της Focus προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις αφού προκύπτει μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

“Εμείς σ’ αυτό που θα επιμείνουμε ως ΕΔΕΚ είναι ότι θα πρέπει η Εισαγγελία το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, όχι γιατί ακριβώς αποτελεί μια μορφή ύποπτου και ενδεχομένως παράνομου χρηματισμού κομμάτων, οργανώσεων, πολιτικών προσώπων ή και άλλων αξιωματούχων του κράτους, αλλά και γιατί κυρίως κατά έμμεσο ή άμεσο τρόπο η συγκεκριμένη εταιρεία συνδέεται με αυτούς που οδήγησαν στην καταστροφή το τραπεζικό σύστημα της πατρίδας μας, κυρίως την κρίση στην κυπριακή κοινωνία αλλά και την κοινωνική εξαθλίωση που οδηγήθηκε μέσα απ’ αυτή μεγάλη μερίδα του λαού μας,” είπε σε δηλώσεις του στην Πάφο.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ακόμη πως η ΕΔΕΚ θα δώσει κάποια χρονική περίοδο στη Γενική Εισαγγελία, προσθέτοντας ωστόσο πως η περίοδος αυτή δεν θα είναι απεριόριστη και ανεξάντλητη και πως επί του παρόντος δεν θα επιθυμούσε να πει περισσότερα.

Έχουν δει αρκετά το φως της δημοσιότητας, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, και κάποιοι οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών για λόγους ηθικής τάξης εάν και κατά πόσο ήταν αποδέκτης του ποσού των 450 χιλ. ευρώ για χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2008.