ΕΔΕΚ: Καμία δικαιολογία για τη Focus

Ανακοίνωση της ΕΔΕΚ σχετικά με τη Focus

Μετά την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο αίρεται το τραπεζικό απόρρητο του Μ. Ζολώτα και των συνδεδεμένων με αυτόν εταιρειών Focus Maritime Corp. και Terra Stabile, αλλά και την κοινοποίηση του βουλεύματος προς τις εισαγγελικές αρχές της Κύπρου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πολίτης», αναμένουμε ότι θα προχωρήσει με πιο ταχύτατους ρυθμούς η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών.

Τώρα πια δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και κανένας απολύτως λόγος για καθυστέρηση στη διερεύνηση των ύποπτων διαδρομών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς κυπριακά πολιτικά κόμματα, αλλά και φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Η πλήρης διαφάνεια και η διαλεύκανση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης αποτελεί προαπαιτούμενο για την αξιοπιστία των θεσμών και οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια για τις ύποπτες συναλλαγές.

Ως Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι, στηρίξαμε και στηρίζουμε το βαρύ και επίπονο έργο των διωκτικών αρχών για την πλήρη και ταχύτερη διαλεύκανση του οικονομικού εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος του λαού μας αλλά και για την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της δικαιοσύνης.