Αυξήθηκαν οι πληρωμές με κάρτες κατά 5% τον Ιούνιο

Τον μήνα Ιούνιο καταγράφηκε αύξηση στην Κύπρο στην αξία των συναλλαγών με κάρτες κατά 5%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, όπως δείχνουν νεότερα στοιχεία της JCC.

Η αξία των συναλλαγών με κάρτες τον έκτο μήνα του έτους ανήλθε σε €184,9 εκατ.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 7%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και ανήλθε σε €1,08 δισ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος παρατηρήθηκε για πληρωμές σε καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης, σε υπεραγορές και σε κυβερνητικές υπηρεσίες, ενώ παρουσιάστηκε μείωση στη χρήση των καρτών για πληρωμές σε αεροπορικές εταιρείες.

Μειωμένη κατά 7% ήταν η συνολική αξία των αγορών και αναλήψεων των Κυπρίων στο εξωτερικό τον Ιούνιο, η οποία ανήλθε στα €90,2 εκατ. Για το πρώτο εξάμηνο του έτους η μείωση έφτασε το 16%, με τις αγορές και αναλήψεις των Κυπρίων στο εξωτερικό να ανέρχονται σε €555,1 εκατ.

Αντίθετα, αυξημένες κατά 15% ήταν τον Ιούνιο οι αγορές ξένων στην Κύπρο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα €68,2 εκατ. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο η αύξηση ανήλθε στο 19% με τις συναλλαγές των ξένων στην Κύπρο να αγγίζουν τα €260,7 εκατ.