ΕΔΕΚ: Η νέα αυτοκτονία είναι επίτευγμα των μέτρων καταστολής;;

Ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, εξέφρασε συγκλονισμό για τη νέα αυτοκτονία κρατουμένου στις Κεντρικές Φυλακές, κάνοντας παράλληλα λόγο για τεράστιες και πελώριες πολιτικές και διοικητικές ευθύνες.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του κόμματος, ο Δημήτρης Παπαδάκης διερωτήθηκε παράλληλα κατά πόσο υπάρχει η όποια πολιτική ευθιξία για την ανάληψη αυτών των ευθυνών.

Ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ είπε ότι τεράστια ερωτηματικά εγείρονται και για την παραμονή του Αναπληρωτή Διευθυντή των φυλακών στη θέση του και σήμερα παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός ανακοίνωσε χθες τη μετακίνηση του.

«Το ερώτημα είναι απλό. Υπάρχει κράτος; Υπάρχει κυβέρνηση; Πώς γίνεται ο αρμόδιος Υπουργός να ανακοινώνει τη μετακίνηση του κ. Τρυφωνίδη και την επόμενη ημέρα ο κ. Τρυφωνίδης να βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές και να ασκεί διοίκηση;» διερωτήθηκε.

«Επιτέλους υπάρχει πολιτική ευθιξία; Ή υπάρχει μόνο για τους άλλους; Θα αναληφθούν οι ευθύνες;» πρόσθεσε για να προσθέσει πως με δεδομένο ότι οι πολιτικές ευθύνες δεν επιβάλλονται αλλά αναλαμβάνονται, η ΕΔΕΚ αναμένει.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί παραμένει η ΜΜΑΔ στις Κεντρικές φυλακές αλλά και γιατί ως απάντηση στις αυτοκτονίες επιλέγεται ως μέθοδος η καταστολή, η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία.

«Η νέα αυτοκτονία είναι επίτευγμα των μέτρων καταστολής;» δήλωσε καταλήγοντας