ΕΔΕΚ: Εκτός κόμματος ο Παπαδάκης – Ομόφωνη απόφαση διαγραφής

Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης τέθηκε χθες βράδυ και επίσημα πλέον εκτός κόμματος.

Η  συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ,  έκδωσε την απόφασή του σε σχέση με τις καταγγελίες εναντίον του Ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδάκη.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου, ο Δημήτρης Παπαδάκης διαγράφεται και επίσημα από το μητρώο του κόμματος.

Στην απόφαση μάλιστα καταγγέλλεται και προσπάθεια επηρεασμού της απόφασής του από τον ευρωβουλευτή λόγω της ενέργειάς του να προσφύγει στο δικαστήριο για ερμηνεία του εγγράφου, το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πειθαρχικό, ο ίδιος υπέγραψε. Τονίζεται μάλιστα στην απόφαση ότι ο ίδιος ο ευρωβουλευτής με τη συμπεριφορά του είναι που έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι κατά τη συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας, με θέμα τις καταγγελίες εναντίον του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη για αντικομματική συμπεριφορά, αφού έλαβε υπόψη του όλες τις μαρτυρίες και τα τεκμήρια που κατατέθηκαν ενώπιόν του, καθώς επίσης και τη συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαδάκη με την απόφασή του να αποταθεί στο δικαστήριο για ερμηνεία του εγγράφου το οποίο ο ίδιος υπέγραψε εν μέσω της εν εξελίξει πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του, δείχνει ξεκάθαρα τις μεθοδευμένες ενέργειές του για να παρέμβει και να επηρεάσει την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αλλά και της κοινής γνώμης.

Συνεχίζοντας, σημειώνει ότι «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν, ούτε την υστάτη δεν έχει δείξει τον παραμικρό σεβασμό στο κόμμα που τον εξέλεξε και στις εσωτερικές νόμιμες καταστατικές διαδικασίες. Η όλη στάση και συμπεριφορά του κ. Παπαδάκη, αποδεικνύει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι ο ίδιος έχει θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος». «Ως εκ τούτου το Πειθαρχικό Συμβούλιο, μη έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή του από το μητρώο μελών του Κ.Σ. ΕΔΕΚ», καταλήγει η ανακοίνωση. Αναφέρεται ακόμα ότι το σκεπτικό της απόφασης αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

Στην ακροαματική διαδικασία του Πειθαρχικού, το Σάββατο, δεν παρέστη ο καταγγελλόμενος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος μιλώνταςσε συνέντευξη Τύπου, εκτόξευσε κατηγορίες κατά του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπολου, καταλογίζοντάς του διχαστικές πρακτικές και νοοτροπίες, ενώ έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου πολεμική εναντίον του».

Η συνεδρία του Πειθαρχικού Συμβουλίου ξεκίνησε στις 19:00 το βράδυ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεμεσό και τελείωσε γύρω στις 22:20.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, αρκετά ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης προς τον ευρωβουλευτή από μέλη της ΕΔΕΚ αλλά και προσωπικούς του φίλους. Πολλά επίσης ήταν και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.