ΕΔΕΚ: Απαιτούνται ορθοί χειρισμοί για την ενδιάμεση λύση προμήθειας ΦΑ

Η ΕΔΕΚ θεωρεί στρατηγικής σημασίας να πετύχει η προσπάθεια της ενδιάμεσης έλευσης φυσικού αερίου και πως αυτή η προοπτική δεν πρέπει να χαθεί εξαιτίας, είτε λανθασμένων χειρισμών είτε σκοπιμοτήτων, δήλωσε σήμερα, στη Λεμεσό, ο βουλευτής του Κινήματος Νίκος Νικολαΐδης.

Χαιρετίζοντας την έναρξη της επιβεβαιωτικής γεώτρησης όσο και την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για το τερματικό υγροποίησης με τις εταιρίες του τεμαχίου Αφροδίτη, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως «πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα και πιο γρήγορα τέτοια βήματα, ώστε να έχουμε τα προσδοκώμενα οικονομικά και ενεργειακά οφέλη το συντομότερο δυνατό», ενώ την ίδια ώρα, επεσήμανε τη σημασία της ενδιάμεσης λύσης προμήθειας φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή, την οποία προωθεί το Υπουργείο Ενέργειας.

«Το ΚΣ ΕΔΕΚ θεωρεί σημαντική αυτή την προσπάθεια που γίνεται, γιατί μέσα στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που περνά ο τόπος, ο λαός μας προσβλέπει με ελπίδα στη δυνατότητα εξασφάλισης φτηνότερου ηλεκτρισμού για τα νοικοκυριά αλλά και για το εμπόριο και τη βιομηχανία μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Νικολαΐδης υπέδειξε ωστόσο πως «αυτή η προοπτική δεν πρέπει να χαθεί εξαιτίας, είτε λανθασμένων χειρισμών είτε των οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων», σημειώνοντας πως «θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι φορείς, ΔΕΦΑ, ΡΑΕΚ και ΑΗΚ να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα στη βάση των προϋποθέσεων που τέθηκαν για την έλευση φυσικού αερίου και να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην ουσία και όχι στα επί μέρους ζητήματα».

Και η ουσία, συμπλήρωσε, είναι δυνατότητα για φθηνότερο κόστος χρήσης του καύσιμου και η μείωση του κόστους για τον καταναλωτή που θα προκύψει.

« Η ΕΔΕΚ θεωρεί στρατηγικής σημασίας να πετύχει η προσπάθεια της ενδιάμεσης έλευσης φυσικού αερίου και αναμένει ότι ο Υπουργός Ενέργειας θα εποπτεύσει και θα χειριστεί το έργο με τον ανάλογο τρόπο, ώστε να προκύψουν τα επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του Κύπριου καταναλωτή», κατέληξε στις δηλώσεις του ο βουλευτής του Κινήματος.