ΕΔΕΚ: Άμεσο και αυστηρό διάβημα προς την ΕΕ για τις δηλώσεις Φούλε

Το ΚΣ ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να προβεί σε άμεσο και αυστηρό διάβημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Στέφαν Φούλε, δηλώνοντας παράλληλα, διά του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Παπαδάκη, ότι, ως ΕΔΕΚ, θα προβούν “σε επίσης αυστηρό διάβημα, μέσω της Σοσιαλιστικής Ομάδας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”.

“Η δήλωση του Επιτρόπου Φούλε, για την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου”, είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαδάκης, “συνιστά πρωτοφανές ολίσθημα που εκθέτει ανεπανόρθωτα ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, “η δήλωση Φούλε, ότι `η επιστροφή της Αμμοχώστου αποτελεί μέρος της συνολικής λύσης` αποτελεί πλήρη ταύτιση με τις θέσεις της Τουρκίας, κατά παραβίαση και κατάφωρη περιφρόνηση της Συμφωνίας υψηλού επιπέδου του 1979, του Ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του 1984 και του Ψηφίσματος 789 του 1992”.

“Η πρόκληση είναι αφόρητη και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, διότι επιπλέον συνιστά και καταπάτηση της μόνιμης διαχρονικής θέσης της ΕΕ ότι στηρίζει, υιοθετεί και εφαρμόζει τις Αποφάσεις και τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών”.